Domæne, Webhotel og Virtuel Server Hosting
Del siden

Outlook Express

Outlook Express kommer med Windows XP og er som udgangspunkt dit e-mail-program, hvis ikke du installerer et (bedre) alternativ som f.eks. Thunderbird.

Outlook Express finder du i din start-menu under punktet 'E-mail' og/eller i 'Alle programmer'.

Opsætning af din e-mail-adresse i Outlook Express

Guiden her tager udgangspunkt i version 6 af Outlook Express, som er den nyeste og umiddelbare sidste version.

1. Start Outlook Express - Klik på 'Funktioner' i menuen og herefter 'Konti...'.Gå til kontioversigt i Outlook Express
  2. Klik på knappen "Tilføj" og vælg "Post".Tilføj din e-mail-adresse til Outlook Express
  3. Herefter starter den egentlige opsætningsguide i Outlook - Indtast dit navn i feltet 'Vist navn'. Navnet her er det navn modtagere af dine e-mails vil se i fra-feltet. Klik på knappen 'Næste' når du har angivet dit navn.
  4. Indtast din e-mail-adresse i feltet 'E-mail-adresse' og klik på 'Næste' - Her er der naturligvis tale om den e-mail-adresse du vil have opsat.
  5. POP3 skal være valgt ved 'Serveren til indgående post er en'. Indtast herefter serverne til ind- og udgående post (SMTP). For begge felter gælder: mail.eksempel.dk - Hvor du erstatter eksempel.dk med dit eget domæne. Klik på 'Næste' når det er gjort.Indtaste din ind- og udgående mailserver

Bemærk: Hvis du har et LIGHT-, PHP-, FP- eller ASPsite skal du bruge den udgående mailserver som din internetudbyder har - Se SMTP serverliste.

6. I feltet 'Kontonavn' indtaster du din fulde e-mail-adresse og det tilhørende password i feltet 'Adgangskode' - Det er det password du gav din e-mail-adresse, da den blev oprettet i Plesk. Hav gerne et flueben i 'Husk adgangskode'. Klik på 'Næste' når det er gjort.
  7. Du har med angivet alle de oplysninger som Outlook Express skal bruge i forhold til opsætningen af din e-mail-adresse - Klik på knappen 'Udfør'.

Bemærk: Hvis du har et LIGHT-, PHP-, FP- eller ASPsite er du færdig med din opsætning og skal springe følgende punkter over.

8. Der er lige en ting til - Du kommer dermed tilbage til oversigten over opsætte e-mail-adresser og kan under fanebladet 'Post' se den du lige har sat op. Klik på kontoen for at markere den og derefter på knappen 'Egenskaber'.Vælg egenskaber for at opsætte udgående mailserver korrekt
  9. Gå til fanebladet 'Servere' - Sæt et flueben i 'Min server kræver godkendelse' og klik på knappen 'Indstillinger' til højre for. Her skal der være valgt 'Brug samme indstillinger som på serveren til indgående post' - Klik på 'OK'.
  10. Gå herefter til fanebladet 'Avanceret' - Her ændrer du portnummer for udgående post (SMTP) fra 25 til 587. Klik på 'Anvend' og 'OK'.Log på med godkendelse og ændre port 25 til 587
  11. Luk herefter vinduet 'Internetkonti' ved at klikke på knappen 'Luk' - Du kan hermed modtage og sende e-mails med den opsætte konto.